Asociatia MAGIC

Asociatia MAGIC

Tabara MagiCAMP 2015-2022

Status: Finantat

MagiCAMP încearcă să le dea înapoi copiilor diagnosticați cu cancer din ceea ce le-a fost luat. Adică multă joacă pentru a ajuta la creșterea încrederii în propriile forțe, a stimei de sine, a independenței.

[ Show more ]

760,841 RON

Sumă:

484

Galantomi:

5828

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Opt din zece copii diagnosticați cu cancer reușesc să se vindece. Acum 20 de ani lucrurile erau diferite: medicina reușea să salveze numai doi din zece. Statisticile vorbesc despre progresul în medicină dar nu spun nimic despre urmele pe care cancerul le lasă pe trupul și în sufletul copiiilor, nici despre rolul pe care familia și prietenii îl joacă în lupta lor cu boala și în refacerea de după.

Pentru copil și pentru familia lui, cancerul înseamnă o schimbare radicală a stilului de viață. Prioritatea numarul 1 devine supraviețuirea, toate celelalte trec în plan secund. Copiii petrec multe ore în cabinetele medicale, fac diverse analize, lipsesc de la școală sau de la alte evenimente cu prietenii și familia.

MagiCAMP e locul în care pot uita de boală, in care copiii bucură de aventuri inimaginabile: se cațără pe peretele de escaladă, zboară cu tiroliana, traversează parcul de aventură, se joacă în piscină, se înalță cu balonul cu aer cald, merg la căluți, pictează, decupează, creează, au petreceri în pijamale, participă la ateliere de teatru.

Toate activitatile din Tabara MagiCAMP sunt atent alese astfel încât, fiecare copil să poată participa, indiferent de provocările de mobilitate sau de alt tip cu care se confruntă.

In acelasi timp copii sunt atent supravegheati de catre doctori, asistente si psihologi.

Din 2014 peste 1000 de copii s-au jucat la greu in Taberele MagiCAMP, peste 800 de volutari au fost in permanenta alaturi de copii si i-au ajutat sa traiasca o experienta de neuitat si peste 200 de cadre medicale, medici, asistente si psihologi, s-au asigurat ca inainte de toate, joaca este una sigura.

MagiCAMP – Taberele pentru copii cu cancer

BlueCAMP – Taberele terapeutice pentru copii care au pierdut pe cineva drag

ConnectivCAMP – Taberele pentru copii cu arsuri grave

Toate proiectele Asociatie MagiCAMP se gasesc pe https://asociatiamagic.ro/ .