Cel mai frumos cadou de ziua mea - Capul sus. Peruci pentru copii.

 

Valentin Tudoran Asociatia MAGIC

10.32% Complete
258 RON
Sumă strânsă
2,500 RON
Target
4
Donații
5
Zile rămase
Vreau să fac o donaţie!

Asociația Magic desfășoară în luna martie campania ”CAPUL SUS!”, destinată fetițelor și adolescentelor diagnosticate oncologic. Scopurile campaniei sunt de conștientizare a traumei pierderii părului post-chimioterapie și de strângere de fonduri pentru peruci medicale.

Implicațiile psiho-emoționale, cauzate de pierderea părului în urma chimioterapiei, sunt deosebit de profunde și de traumatice.

Pentru copii, pierderea părului e încă și mai traumatizantă decât pentru adulți: sunt izolați de către grupurile de copii sănătoși - cei mici neavând capacitatea de a înțelege singuri cancerul și efectele tratamentelor, iar educația în această direcție lipsind cu desăvârșire în societatea noastră.

Astfel, pierderea părului izolează fetițele și adolescentele, creându-le probleme suplimentare, deloc de neglijat, pe lângă lupta cu diagnosticul propriu-zis, acutizându-le anxietatea și depresia și îngreunându-le vindecarea.

În momentul în care fetele își pierd părul, chiar dacă sunt încă la vârsta poveștilor, își pierd echilibrul emoțional - sub presiunea imaginii pe care societatea o proiectează asupra lor și, implicit, a imaginii pe care ele însele o proiectează despre sine.

Suntem țara din UE care nu compensează nici măcar o parte din perucile medicale. Sunt considerate produse de înfrumusețare, când ele sunt, de fapt, dispozitive medicale.

Este certificat psihologic că o perucă, în cazurile oncologice, de arsuri, de boli rare sau de boli dermatologice, poate reduce considerabil anxietatea socială, iar revenirea la imaginea de dinainte de boală este parte din procesul de vindecare - la pacienții mari și mici, deopotrivă.

Perucile medicale nu sunt deloc totuna cu cele comerciale – nici financiar, nici calitativ. Sunt mult mai scumpe, pentru că trebuie să fie cât mai ușoare și aerisite, preferabil din păr natural, inserat pe suport din materiale cât mai naturale, care să lase scalpul să respire - dat fiind că o perucă medicală este purtată o perioadă lungă de timp. 

Campania se desfășoară până la finalul lunii martie, iar scopurile ei sunt de conștientizare, de către publicul larg, a traumei pierderii părului post-chimioterapie și de strângere de fonduri pentru peruci medicale, pentru fetițele și adolescentele diagnosticate oncologic.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

ORGANIZATIEI

Asociatia MAGIC

 

 Asociația Magic este una dintre cele mai importante organizații de caritate din România.

Aici, în Asociația Magic, ne ocupăm cu a crea servicii, a facilita intervenții medicale și a
dezvolta tehnologii care să îmbunătățească sănătatea și viața copiilor ce au un diagnostic
oncologic sau alte boli grave și a întregii lor familii.

Prin proiectele asociației oferim acces copiilor și părinților la sprijin social și emoțional completat de sprijin financiar sau material, în perioada în care copilul este bolnav. Din 2014, oferim tabere, cazare, suport material și psihologic copiilor cu afecțiuni
grave și familiilor acestora.

O inițiativă a Asociației Magic prin care le oferim demnitate și decență fetelor și adolescentelor care se luptă cu cancerul.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

4 Donații

26 Apr 2024
Iti transmit cele mai calde ganduri. La multi ani!
26 Apr 2024

Claudia

53 RON
You are stronger than you know. Believe in yourself and in time things will straighten out.
26 Apr 2024
La multi ani, om bun!
23 Apr 2024
Valentin Tudoran : Asociatia MAGIC
Cel mai frumos cadou de ziua mea - Capul sus. Peruci pentru copii.