Asociatia MAGIC

Asociatia MAGIC

"Capul sus!" - Peruci medicinale pentru fetele și adolescentele care se luptă cu cancerul

Status: Fundraising

O inițiativă a Asociației Magic prin care le oferim demnitate și decență fetelor și adolescentelor care se luptă cu cancerul.

[ Show more ]
28.408% Complete

56,816 RON

Raised:

31

Supporters:

391

Donations:

200,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Unul dintre cele mai traumatizante efecte ale tratamenteler împotriva cancerului este pierderea părului. Deși sunt părți ale tratamentului mult mai dureroase sau cu efecte mai îndelungate, pacienții simt, atunci când își pierd părul, că pierd și conexiunea cu propria identitate. Se simt de nerecunoscut.

Pentru copii, pierderea părului e încă și mai problematica și dureroasă decât pentru adulți: sunt izolați de grupurile de copii sănătoși, cei mici neavând capacitatea de a înțelege singuri cancerul și efectele tratamentelor și, din păcate, și educația în această direcție lipsește cu desăvârșire. Astfel, pierderea părului izolează fetițele și adolescentele și creează probleme suplimentare, deloc de neglijat, pe lângă lupta cu diagnosticul propriu-zis, acutizand anxietatea și depresia și îngreunând vindecarea

Costurile unei peruci medicale variază în funcție de tipul de par (artificial sau natural), felul în care sunt făcute și personalizate dar și țara de import. Pentru multe din familiile fetelor care se confruntă deja cu probleme diverse, aceste costuri sunt mai mari decât își pot permite într-un moment în care toate eforturile financiare se concetrează pe necesitățile strict medicale. 

În luna martie, luna dedicată femeilor, femeile se fac frumoase și oferă bucurie, frumusețe și demnitate fetelor care se luptă cu cancerul.

Cum poți să te alături misiunii:

-   Organizăm împreună o tombolă fizică și/sau online cu un produs/serviciu/pachet/voucher pe care să îl oferi clienților/clientelor. Toți banii colectați se redirecționează către perucile medicale.

-  Spune povestea fetelor care se luptă cu cancerul pe canalalele de social media și ajută-ne să le oferim demnitatea și bucuria de care au atâta nevoie.