Asociatia MAGIC

Asociatia MAGIC

MagiCAMP @ 1000 Km Balkan Charity Challenge 2017

Dată: 28 October 2017

La prima vedere 1000 km Balkan este o provocare sportiva de 11 zile, ce combina ciclismul si alergarea. Dar este mai mult decat atat. Este un concept complex cu misiunea de a contribui la dezvoltarea indivizilor si a societatii. Evenimentul este non-competitiv, suntem limitati doar de lumina zilei: putem parcurge in medie 160 km pe zi cu bicicleta si 60 km pe zi in alergare in cele circa 8h30m de lumina. Asta presupune o sanatate de fier si a pregatire pentru anduranta a participantilor.

[ Show more ]

4

Galantomi:

15

Donații:

1,605 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

La prima vedere 1000 km Balkan este o provocare sportiva de 11 zile, ce combina ciclismul si alergarea. Dar este mai mult decat atat. Este un concept complex cu misiunea de a contribui la dezvoltarea indivizilor si a societatii. Evenimentul este non-competitiv, suntem limitati doar de lumina zilei: putem parcurge in medie 160 km pe zi cu bicicleta si 60 km pe zi in alergare in cele circa 8h30m de lumina. Asta presupune o sanatate de fier si a pregatire pentru anduranta a participantilor. Obiectivele evenimentului sunt urmatoarele:

• promovarea sportului, in special a activitatilor in aer liber ca optiune disponibila si demonstrata pentru o viata sanatoasa

• dezvoltarea prin sport a unei culturi caritabile si colectarea de fonduri pentru cei ce au nevoie de sprijinul nostru in cadrul cauzelor caritabile atent selectate 

• crearea unei conexiuni intre oameni dincolo de frontiere

• dezvoltarea constiintei de a proteja mediul inconjurator prin plantarea de copaci si gestiunea resturilor generate pe timpul evenimentului

• testarea limitelor organismului, a mintii si a sufletului printro incercare extrema. Cand reusim sa ne depasim limitele intr-un aspect al vietii, vom fi pregatiti pentru alte aspecte neprevazute.

 -------------- ENGLISH VERSION -----------------------------

A typical challenge sport endurance format for 11 days combining biking and running of near 100 km per day on average without interruption. However it is much more than that. It is a conceptual event with a mission to contribute to the holistic development of individuals and society. The event is non-competitive yet the time limit for completing the full daily course (160 km on average for the biking part and 60 km for the running part) is the daylight part of the day, which at this season of the year means 8.30 h. This requires very good health status and endurance preparation of the participants. The objectives of the event are the following:

• To promote sport, particularly outdoor activity, as an available and proven alternative of a healthy life style

• Trough sport to develop charity culture and raise funds through the e-payment platform on the web site of the event www.1000balkan.com for those in need structured in carefully selected charity causes.

• To connect people in a positive way beyond boundaries

• To develope environmental consciousness planting trees but not leaving plastic bags and bottles on the way.

• To test the human body, mind and spirit through an extreme challenge. When we cross boundaries in one aspect of our life we are inevitably prepared to do it in other aspects too.