O zi de naștere specială

Scopul acestui proiect este reducerea sentimentului de abandon prin sărbătorirea zilei de naștere într-un mod personalizat și unic pentru 50 de copii și tineri proveniți din centre de plasament de stat.

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
6,480 RON
Donații:
82
Galantomi:
10

 A fost sau vine ziua ta? Acel moment special în care familia, prietenii, colegii și toți cei apropiați își arată recunoștința față de tine. Cu siguranță primești cadouri, poate unele sunt încă nedesfăcute, pline de praf, așteptând să te bucuri de ele. Felicitări! Faci parte din categoria persoanelor iubite și apreciate, cărora li se dovedește asta. Pentru M. ziua ei de naștere a însemnat mult timp durere și rememorarea zilei în care a ajuns într-un orfelinat. Își amintește cu drag ziua în care a împlinit 18 ani deoarece atunci a primit primul ei cadou, o jucărie de pluș de la psihologul centrului de plasament. S-a simțit importantă bucurându-se că cineva a marcat ziua ei de naștere. Ca M. sunt sute de copii abandonați  care nu  primesc o atenție specială de ziua lor, care se simt singuri, neimportanți și lipsiți de valoare. Ei păstrează dorințe în suflet fără a avea șansa ca acestea să le fie îndeplinite. Nimeni nu îi întreabă ce își doresc cu adevărat.  Cum ar fi dacă împreună am schimba acest lucru oferind un cadou unic și sărbătorind ziua de naștere a celor 50 de copii și adolescenți care sunt beneficiarii acestui proiect.

Acest proiect este mai mult decât un cadou, el reprezintă speranță, iubire, încredere, atenție specială, toate acestea punând baza unui viitor plin de lumină și încredere pentru copiii nimănui.Este un proiect pilot al asociației noastre pe care dorim să îl implementăm în fiecare an.

Scopul și obiectivele proiectului

Scopul acestui proiect este reducerea sentimentului de abandon prin sărbătorirea zilei de naștere într-un mod personalizat și unic pentru 50 de copii și adolescenți proveniți din centre de plasament de stat. 

Problema pe care încercăm să o rezolvăm:

Un copil este o binecuvântare, începutul unei etape diferite în viața fiecărei mame, fiecărui tată. Există cazuri în care ziua nașterii unui copil reprezintă pentru mamă  prima și ultima zi în care își privește copilul căruia i-a dat viață. Cu inima îndurerată, din nevoie, neștiință, frică sau nepăsare acel copil ajunge în grija statului. O zi minunată, în care o nouă viață a venit pe pământ devine ziua rușinii, ziua pe care copilul o asociază cu singurătatea și nepăsarea. Este trist ca ziua de naștere să fie asociată cu durerea, cu lipsa iubirii, lipsa valorizării și lipsa sărbătoririi în mod unic și special. Dorim să schimbăm modul în care acești copii și tineri își văd ziua de naștere oferind bucurie, creând amintiri și emoții. Vrem să le spunem că au venit pe lume cu un scop, că ziua în care s-au născut merită sărbătorită, că cineva se gândește la ei și dorește să îi facă să se simtă exact cum sunt: minunați, speciali, unici și valoroși.

Acest proiect este mai mult decât sărbătorirea unei zile de naștere. El reprezintă valorizarea copiilor și adolescenților care vor deveni adulți de a căror implicare societatea va avea nevoie. Un copil care are încredere în el, își acceptă povestea, primește iubire și își dezvoltă potențialul devine un adult echilibrat, integrat cu succes în societate, capabil să ajute, făcând o diferență în jur.

În centrele de plasament sărbătorirea zilelor de naștere are loc, dar aceasta respectă un protocol, oferind copilului un tort și cântându-i la mulți ani. Cu toate acestea copiii au nevoie să se simtă tratați unic, diferit, fără a vedea de fiecare dată respectarea aceleiași proceduri. Cum am putea să le spunem că sunt unici, speciali, diferiți când nu sunt întrebați ce își doresc cu adevărat? Când fiecare copil primește același lucru? Când pentru ei un tort nu reprezintă decât o bucurie de moment, fără să le rămână în amintire și fără să le transmită ce înseamnă de fapt această zi. Ne dorim să oferim atenție specială, unică, să petrecem cu fiecare copil, căruia îi sărbătorim ziua de naștere, un timp de calitate. Să îl scoatem pentru câteva ore în afara centrului de plasament și să creem amintiri care să îi rămână în minte, să îi transmită că ziua lui nu este o zi a rușinii, din contră este ziua bucuriei, ziua în care i s-a oferit șansa de a trăi și de a fi sănătos. Trebuie ajutați să cultive sentimente pozitive care să le permită să reușească și să dea altă direcție vieții lor. Împreună putem ajuta aducând schimbare și oferind bucuria unui alt început. Putem arăta că NE PASĂ de COPIII VIITORULUI!

Soluția oferită

Prin implementarea acestui proiect ne dorim să creștem încrederea în sine în rândul a 50 de copii și adolescenți instituționalizați schimbându-le mentalitatea cu privire la ziua lor de naștere. Acest proiect include următoarele etape: partea de organizare și planificare a proiectului, întâlniri individuale pentru a descoperi ce își doresc cu adevărat de ziua lor, o zi dedicată lor în exclusivitate în care echipa de proiect va sărbători alături de copil așa cum el își dorește, iar la final partea de raportare. Acest proiect va avea continuitate, an de an vom respecta această tradiție și vom sărbători din nou și din nou ziua lor de naștere.

Beneficiarii proiectului

În acest proiect vom sărbători 50 de copii și adolescenți instituționalizați cu vârste cuprinse între 6-18 ani. Implicarea lor în proiect este directă, ei vor participa la întâlniri cu echipa de proiect și implicit la ziua lor de naștere.

Impact proiect

Cantitativ:

50 de copii și adolescenți instituționalizați au fost sărbătoriți de ziua lor; Existența unui raport de proiect;

Calitativ:

50 de copii și adolescenți au primit un cadou unic,  exact ce și-au dorit de ziua lor. Creșterea încrederii în sine. Promovarea sărbătoririi zilei de naștere în mod personalizat. Copii au experiementat sentimente și emoții pozitive: bucurie, recunoștiință, apartenență Ofeirea unui exemplu pozitiv în comunitate Fiecare copil și adolescent din acest proiect a înțeles ce reprezintă de fapt ziua lui, a primit explicații și a avut parte de întâlniri individuale în care a beneficiat de o perspectivă diferită.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul